Stockholm 19 Sept. 1921.

Kära Hetty och Hans!

Lite´ över 11 igår kväll fingo vi telefon om Ert telegram och idag på morgonen höra nyheten i dess engelska ordalydelse.

Jag önskar Er båda lycka och välsignelse med gossen; måtte han få vara frisk, frodas och växa, bli till glädje för Er och ett ännu starkare föreningsband mellan Er, om detta är möjligt. Särskilt glädjande för oss att höra att Hetty är "safe and happy". Det kunde man ju vänta med Hettys goda hälsa och kraftiga fysik, men den kunde ju ha tagit skada under Tysklandsdieten och en kvinna är nog aldrig så nära dödsporten som när hon ger liv åt sin förstfödde. Det dröjer nu en tid, innan vi få några av Hettys friska, trefliga brev, men, hoppas jag, ej alltför länge.

De nyheter, som röra vår horizont ha Ni båda säkert fått av mor, Kerstin och Harald, som anländt välbehållen till Boden och skriver att kamraterna äro hyggliga. Erik kommer hem under veckans lopp och får då veta om sin nya värdighet som morbror. Dött och tyst är det i affärslivet, men desto mera kameralt arbete är det på grund av alla konkurser, betalningsinställelser, växelprotester, kravbrev m.m. som följa med de dåliga tiderna.

Önskande Er trevnad och hälsa i Edert eget nya hem förblir jag

tillgivne far och farbror.